Det är bråda tider för mig, samordnarAnna. Den tidiga våren gör många odlingssugna. Men tänk på att det fortfarande är nattfrost och att det fortfarande kan komma en köldknäpp så var lite försiktig med att plantera ut för tidigt. Tänk också på att ha tålamod med mig. Jag jobbar på så fort jag kan men det är ett arbete i utveckling.

Senaste veckorna har det varit fullt upp med kontraktskrivning. Kvar finns lotter på Övre solvarv. De lotterna grävdes förra året i form av tillsammansodling. Det innebär att lotterna är små och långsmala. Du som odlare kan välja att antingen ta en sådan liten lott eller att du tar två stycken och gräver ihop dem. I och med att det är lite extra jobb med de lotterna behöver du inte betala något för dem. Utifrån om folk vill ha en liten eller stor version finns det 4-8 st kvar. Först till kvarn!

Nu har också alla AB Bostäder i Borås hyresgäster fått ett erbjudande om en pallkrage på 80 gånger 120 cm och responsen var omedelbar. Idag har flera stycken intresserade ringt. Jag kommer i samråd med AB Bostäders personal titta på en bra placering och förhoppningsvis är det inga problem med att köra ut en pallkrage dit du vill ha den. Men AB Bostäder personal har alltid sista ordet för vad som är passande. Ber också om tålamod för att den inte kommer komma ut på en gång. För att odla krävs att man läser igenom regler och att man lovar att sköta den genom att man skriver på vårt kontrakt. Det mest troliga är att jag kommer kalla till ett möte med alla intresserade, då man dels kan skriva på sitt kontrakt och dels få lite inspiration och tankar kring hur man själv kan göra när man odlar. Mer info kommer.

Slutligen vill jag passa på och tipsa om Studiefrämjandet studiecirkel som kommer vara på Mötesplats Norrby, med start måndagen den 27 april klockan 18.00.

inbjudan studiecirkel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *