Torsdagen den 3 mars samlades odlare på Mötesplats Norrby, för att träffas och få ta del av ny information kring säsongen.

Det som är viktigt att veta som odlare i år är att:
I år är sista året kontrakt skrivs på. När du väl skrivit på kontrakt för i år kommer odlingslotten kopplas till ditt kontrakt hos AB Bostäder i Borås och du kommer ha din lott tills du antingen säger upp den eller flyttar från området.

Kontrakt skrivs med projektledare Anna, på kundvärdsskontoret på Östgötagatan 4. Kom under drop- in kontorstid onsdagar 14.30-16.30 eller boka en tid med Anna. Om du kommer på drop-in tiden kan du komma att få vänta ifall annat möte eller telefonsamtal pågår.

Varje hyresgäst får ha endast en lott från och med i år. De som har två stycken kommer därmed bara få skriva kontrakt på en av dessa. I och med detta så finns det utrymme för ett fåtal nya odlare. Det finns en kölista och om du är intresserad ska du höra av dig så fort som möjligt. OBS, det är enbart AB Bostäder i Borås som bestämmer vem som får erbjudande om lott och i vilket område.

Det kommer utföras markarbete på Östgöta/Bohus och Dalbogatan, där lotterna kommer få kantmarkeringar i trä. Det innebär att det som är utanför standardmåttet 3 gånger fem meter kommer grävas bort. Därför viktigt att du som odlare städar undan egna plankor eller liknande innan. Markarbetet kommer göras när så vädret tillåter så datum är inte ännu bestämt. Mer info kommer.

Det kommer läggas grus i mittgångarna, med täckväv under så gräs inte kan växa upp, för att skapa bra framkomlighet. Komposterna kommer byggas ut på Dalbo och på Östgöta/Bohus samt att Billdalsgatan kommer få komposter i plast.

Tack alla odlare för att ni är så engagerade och glada!
/projektledarAnna

Självklart bjöds det på fika och Mötesplats Norrby hade bakat en väldigt fin tigerkaka.

Odlare som väntar på att mötet ska komma igång. Tommy Josefsson från Norrbys Hönskooperativ, mannen i randig tröja, var också på plats för att berätta att de i år har 10 stycken hönor och plats för fler att engagera sig. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *