Tisdagen den 24 maj var konsumentminister Per Bolund (mp) på besök på odlingslotterna på Dalbogatan, Norrby.

Vid förfrågan från reporter om varför han var intresserad av att titta på odlingslotterna så svarade han att det var ett intressant exempel på framväxten av delandets ekonomi och hur man kan jobba tillsammans och dela med sig. Att många konsumenter vill minska sin miljöpåverkan och stadsodling är ett jättebra sätt att dela med sig och samarbeta. Han odlar själv och tycker framförallt det är roligt att göra tillsammans med barnen och det finns en pedagogik i det och att det ger en större förståelse för maten. Även om det inte passar alla så är ju många intresserade och tycker det är kul. Han avslutar med att berätta att han ser att på gång är både kryddor, tomater och raberaber, varav den sistnämnde är hans egna personliga favorit.

Per Bolund tillsammans med Borås kommunalråd Tom Andersson (mp). Bolund tyckte också det var väldigt roligt se exempel på lyckliga hönor, som boende i området gemensamt sköter om. Foto:Anna Kjellberg 

Strax därpå fick Dalbogatan besök igen, men denna gång av pallkrageodlare från Hulta. Pallkrageodlarna på Hulta hade blivit bjudna i ett samarrangemang av AB Bostäder och Hyresgästföreningen att göra studiebesök på Norrby. Initiativet kom från odlarna själva och givetvis ville AB Bostäder stötta den idén, som också innefattade ett besök på Rångedala, blomsteraffär. Utflykten var väldigt lyckad, med glada och nyfikna pallkrageodlare, även om åskan och regnet gjorde att de andra odlingslotterna på Norrby samt Hässleholmen fick beskådas inifrån minibusssen.

Gunvor, Carina,Marie och Britt på Rångedala och sedan visade de intresse för studiecirkelledare Susanne Hellkvists arbete på plats på Dalbogatan. Foto: Anna Kjellberg

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *