Nu är arbetet med att dra fram vattenledning till odlingslotterna på Östgöta/Bohus samt Dalbogatan klart. Nu återstår att se till att alla odlare får nyckel till vattenskåpen, sedan hoppas vi att det inte finns några hinder kvar för att lyckas med sin odling.

Stadsodling Borås 2017 (6)

Projektledare Anna och odlare Mohammed kollar in hur det går för odlingen under Mohammeds egenbyggda växthus. Där har han både oregano, vitlök och mynta som snart kan skördas.

Som extra kraft för att växa har varje odlingslott fått en säck hönsgödsel. Sedan är det upp till varje odlare att själv välja hur man ska jordförbättra så att det passar utifrån vilka grödor man önskar odla.

Stadsodling Borås 2017 (3)

Staketet på Billdalsgatan är klart och snart kommer även gräsklippare och trimmer, som odlarna själva får ansvara för.

Stadsodling Borås 2017 (4)

Lemminkäinen heter det förträffliga företag som lyhört för våra önskemål byggt de fem nya lotterna på Johannelund/Klinte. Visst ser det bra ut?! Det enda som återstår är att få jorden på plats. Sedan är det dags för även de odlarna att komma igång.

Stadsodling Borås 2017 (2)

Fotograf Karin Kjellberg 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *